Heerlijk om de dag mee te beginnen: Griekse yoghurt, vers fruit en granola. Maar dan wel zelfgemaakte granola. En zelf heerlijke granola maken. is helemaal niet zo lastig. Hierbij het recept van de granola die ik zelf regelmatig maak.

Ingredienten:
- 300 gram speltvlokken
- 300 gram gemengde (ongebrande) noten
- 2 eetlepels kaneel
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 3 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels honing
- 2 theelepels vanille extract
- snufje zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de noten in stukjes en voeg ze bij de speltvlokken. Doe de kaneel, kokos en zout erbij en meng door elkaar. Verwarm in een kleine pan de kokosolie, honing en vanille extract. Let op, niet laten koken. Goed mengen en daarna bij het vlokken-noten mengsel gieten. Opnieuw goed mengen en daarna verdelen over een bakplaat met bakpapier. In de oven op 180 graden voor 9 minuten. Na 9 minuten voorzichtig met een (pol)lepel door het mengsel roeren. Opnieuw 9 minuten in de oven. Laten afkoelen en in een grote pot doen. Lekker met wat gemengde zaden, rozijnen en/of cranberries.