• Geen dieet, maar echt gezond afvallen!
Open

Gezondheidsraad herziet voedingsnormen.

De Gezondheidsraad heeft de voedingsnormen voor vitamines en mineralen voor volwassenen geëvalueerd. Dat leidt tot een aanpassing van de voedingsnorm voor: vitamine A, thiamine, riboflavine, niacine, calcium, ijzer, jodium, kalium en magnesium.

Er volgen nog adviezen over voedingsnormen voor zuigelingen, kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, over de veilige bovengrenzen en de voedingsnormen voor eiwitten, koolhydraten en vetten.

Wat zijn de voedingsnormen?

Voedingsnormen geven aan hoeveel vitamines en mineralen het lichaam nodig heeft om goed te functioneren en om ziekten te voorkomen. De voedingsnormen vormen samen met de Richtlijnen goede voeding de basis voor onze voedingsadviezen. Het Voedingscentrum vertaalt de voedingsnormen en richtlijnen naar adviezen voor de consument via de Schijf van Vijf. 

Wat betekent dit voor u?

U krijgt voldoende vitamines, mineralen en spoorelementen binnen als u eet volgens de Schijf van Vijf, ook wanneer je uitgaat van de nieuwe voedingsnormen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*