• Geen dieet, maar echt gezond afvallen!
Open

Brood, daar zit wat in.

Nieuw Warenwetbesluit Meel en Brood geeft meer duidelijkheid wat er daadwerkelijk in ons brood zit.

Vanaf 1 juli 2020 treedt de nieuwe wet, Warenwetbesluit Meel en Brood, in werking en kunnen we op het etiket  daadwerkelijk zien wat er in ons brood zit. Deze nieuwe wet is aangenomen om voor de consument duidelijk te maken welke ingrediënten en, niet onbelangrijk, de hoeveelheid van elk ingrediënt  in een brood is verwerkt. 

Bijvoorbeeld, een zuurdesembrood die niet met zuurdesem is gemaakt maar met royaal gist en een kunstmatig zuurdesem smaakje aan toegevoegd, speltbrood waar een fractie speltbloem in is verwerkt, waldkornbrood die zo donker is gemaakt door moutbloem en helemaal niets met bruin brood te maken heeft. Deze voorbeeld schetsen gezonde broden te zijn maar in werkelijk niet zijn. 

De tijd dat er gesjoemeld werd met de ingrediënten etiketten lijkt met deze wet tot een einde te komen.

Voor onze eerlijke broodbakkers zal deze wet een verademing zijn. Nu kunnen ze hun vakmanschap aantonen en zal de sjoemel concurrentie door de welbekende mand vallen.

Men hanteert een overgangstijd van 2 jaar. Persoonlijk vind ik deze periode erg lang.  Ik hoop dat de eerlijke broodbakkers eerder zullen overgaan want persoonlijk juich ik transparantie in de voedselketen alleen maar toe.

Meer weten over deze nieuwe Warenwet? Check dan onderstaande link naar de website van NBC (Stichting Nederlands Bakkerij Centrum).

https://www.nbc.nl/kennis-regelgeving/dossier-warenwetbesluit-meel-en-brood

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*