• Geen dieet, maar echt gezond afvallen!
Open

BGN Gewichtsconsulent

Smakelijk Gezond is een BGN gewichtsconsulent.

Maar wat houdt dat precies in en wat heeft u als klant hier aan?

Het beroep van gewichtsconsulent is een vrij beroep. Dit houdt in dat iedereen zich gewichtsconsulent mag noemen. Toch is de ene gewichtsconsulent, de andere niet en is er veel verschil in kwaliteit van de diensten. Een goede gewichtsconsulent is aangesloten bij BGN. Ook voor Smakelijk Gezond heb ik ervoor gekozen om mij aan te sluiten bij BGN.

Ik krijg weleens de vraag wat maakt een BGN gewichtsconsulent nu anders dan een gewichtsconsulent, voedingsdeskundige enz. Hieronder zal ik het uitleggen wat de BGN inhoudt en welke eisen er aan de opleiding worden gesteld. Kwaliteit staat bij Smakelijk Gezond hoog in het vaandel en daarom heb ik ervoor gekozen om mij aan te sluiten bij BGN.

Wat is BGN ?

De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) is de overkoepelende beroeps- en belangenorganisatie voor gewichtsconsulenten in Nederland. De BGN draagt bij aan gezondheid en vitaliteit in Nederland door het waarborgen van een vakkundige en persoonlijke dienstverlening. De BGN streeft naar een kwalitatief hoogwaardige uitoefening van het beroep. Om de kwaliteit van de vakuitoefening te garanderen hanteert de BGN lidmaatschapseisen en richtlijnen voor de uitoefening van het beroep welke voor leden zijn uitgewerkt in diverse handboeken. Ook is er een beroepscode opgesteld en is er een klachtenregeling voor consumenten.

Voorwaarden om BGN lid te worden

BGN stelt een aantal eisen aan haar leden. Als BGN gewichtsconsulent dien je:

  • In het bezit te zijn van een geldig diploma gewichtsconsulent;
  • Te werken volgens de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad;
  • Een inschrijving bij Kamer van Koophandel of werkgeversverklaring van dienstverband te hebben;
  • Te werken volgens de BGN-handboeken;
  • Te voldoen aan de nascholingseis.

Daarnaast geldt er voor een BGN gewichtsconsulent tevens een verbod op de verkoop van afslankproducten/maaltijdvervangers. Dit is belangrijk omdat anders de gewichtsconsulent vaak haar/zijn eigen producten zal adviseren, terwijl dit niet in het belang voor jouw als consument hoeft te zijn.

Exameneisen

De exameneisen voor gewichtsconsulent zijn als volgt: 

  1. Een portfolio met 3 proef cliënten met 6 contactmomenten per proef cliënt  
  2. Het opzetten van een ondernemingsplan gebaseerd op je nieuwe onderneming over een periode van 3 jaar
  3. Het maken van een presentatie die bij een bedrijf voor publiek gepresenteerd dient te worden. Het publiek dient d.m.v evaluatieformulieren de presentatie te beoordelen
  4. Punt 1, 2 en 3  dienen mondeling verdedigd te worden tegenover 2 examinatoren
  5. 50 Meerkeuzevragen waarvan minimaal 35 juist beantwoord dienen te zijn

Je hebt nu kunnen lezen dat ik niet zomaar de titel  BGN gewichtsconsulent bij mijn naam mag zetten. Je bent dus verzekerd dat bij Smakelijk Gezond de dienstverlening van hoge kwaliteit is.

Smakelijk Gezond biedt meer

Naast het feit ik met Smakelijk Gezond aangesloten ben bij BGN, bied ik mijn klanten nog meer. Gewichtsconsulenten kunnen gebruik maken van diverse softwarepakketten die door andere bedrijven worden aangeboden. Dit is vaak op basis van een algemene formule of benadering , welke op iedere klant wordt toegepast. Ik kies daarentegen voor een persoonlijke aanpak, welke verder gaat dan een standaard-advies van een softwarepakket.

Voor bedrijven

Mijn werkzaamheden bestaat niet alleen uit individuele begeleiding,  maar ik ben ook getraind om uw werknemers te begeleiden naar een gezonde leefstijl. Ik verzorg onder andere workshops over gezonde voeding en/of leefstijl voor volwassenen en ouderen.

Wilt u graag meer informatie over wat Smakelijk Gezond voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Fijne dag!

Yvonne

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*