• Geen dieet, maar echt gezond afvallen!
Open

Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Smakelijk Gezond is aangesloten bij BGN.

Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten
Nederland

Een BGN gewichtsconsulent begeleidt cliënten met gewichtsproblemen volgens de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.

De belangrijkste taak van de gewichtsconsulent is het adviseren, begeleiden en motiveren tot gedragsverandering op het gebied van voeding, beweging en leefstijl. Daarnaast geeft een BGN-gewichtsconsulent ook lezingen, workshops en cursussen op het gebied van een gezonde leefstijl en leefstijlaanpassingen.

Als lid van de beroepsvereniging ben je verplichting jaarlijks nascholing te volgen. Zo blijft de kennis over voeding, beweging en coaching op niveau en wordt de kwaliteit van het voedingsadvies en de begeleiding van Smakelijk Gezond gewaarborgd.

Het lidmaatschap bij de beroepsvereniging zorgt er ook voor dat jouw kosten, voor de begeleiding van Smakelijk Gezond, door diverse zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Hiervoor wordt niet eerst het eigen risico aangesproken.

Nieuwe exameneisen BGN

Tot september 2017 bestond er geen standaard BGN examen. Opleidingen waren vrij om zelf een examen te maken en af te nemen. Het kwam dus voor dat beginnende gewichtsconsulenten geen gelijk startniveau hadden. Daarom is de BGN gestart met het opzetten van een landelijk, centraal examen. Dit examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenbureau.

Ik heb dit nieuwe (strengere) examen met succes afgerond, waardoor u verzekerd bent van gedegen en kwalitatief advies.